ELAZIĞ / ARICAK - Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü'nde Programa Katılan Öğrencilerimize Başarı Belgesi Verildi

Mrt

Mart Ayı “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında okulumuzda Kutagdu Bilig yazarı Yusuf Has Hacip'ten nesne tasarımı yapıldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Sınav Takvimi

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni okulumuzun konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşma , İstiklal Marşı oratoryo gösterisi, Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşının yazılış sürecini konu alan video gösterisi izlenerek sona erdi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzca hazırlanan programla güzel bir şekilde kutlanıldı. Emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Veli Toplantılarımızdan ilki gerçekleştirildi. Toplantıya katılan velilere, öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıları gerçekleştiren öğretmenlerimiz ile toplantı davetimize yoğun katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz...

Kas

Okul sağlık programı kapsamında kişisel hijyen ve temizlik konusunda okulumuzdaki tüm kademelerdeki öğrencilerimize Hasta Bakım Hizmetleri öğretmenimiz Emine Reyhane Ersoy ve Biyoloji öğretmenimiz Serdar Murat Yılmaz hocalarımız tarafından hijyen kuralları ve kişisel temizliğin önemi aktarıldı. Hijyeni, toplu yaşam alanlarını daha yaşanır hale getirmek ve öğrenciler arasında kişisel temizliği artırarak hastalık oranını düşürmek amacıyla verilen eğitimde; öğrencilere el hijyeninin önemi, saç temizliği ve bakımı, ağız, diş, ayak, tırnak temizliği konuları ile kişisel hijyenin önemi  anlatıldı.

Ekm

Yapılan tatbikatta, siren sesiyle birlikte sınıflarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerini korumaya çalıştı, daha sonra okul boşaltıldı.

Ekm

Okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerimize ilk TYT deneme sınavını uyguladık.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Din kültürü öğretmenlerimiz Leyla Kılınç, Ümmügülsüm Kantarci, Bünyamin Yegül ve Tarih öğretmenimiz Ahmet Keleş'in katkılarıyla def eşliğinde ilahi söyleme,şiir okuma, Peygamber efendimizin hayatıyla ilgili yarışma, öğrencilerin vücut diliyle ifade ettikleri hadis slaytı, öğretmen ve öğrencilerimizin Hz.Peygamberle ilgili düşüncelerinin yer aldığı videolar sunularak program icra edildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışmaları kapsamında Rehberlik öğretmenimiz Eyüp ARAN başarılı bir seminer gerçekleştirdi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı Yapıldı.